ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΟΣΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ-ΑΡΑΧΩΒΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Στη γραφική πλαγιά του Ελικώνα, το σπουδαίο βυζαντινό μνημείο, στις πλαγιές του Παρνασσού η κοσμική Αράχωβα και η Λιβαδειά το κρυμμένο κόσμημα ανάμεσα στα δυο βουνά!

ΤΙΜΗ: 15 €

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αναχώρηση 08.00 το πρωί για τον Όσιο Λουκά τον Στειριώτη ή  αλλιώς και  Αγιά-Σοφιά της Ρούμελης. τo σπουδαιότερο βυζαντινό μνημείο της Ελλάδας του 11ου αι ’ αλλά και   μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.
Η  Μονή του Οσίου Λουκά, βρίσκεται σε μια γραφική πλαγιά στους πρόποδες του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Στειρίδα. Θα επισκεφτούμε το μοναστήρι και την εκκλησία της Παναγίας που βρίσκονται στο χώρο της Μονής και θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για το καφεδάκι μας στον προαύλιο χώρο με τα αιωνόβια πλατάνια. Αναχώρηση για την  Αράχοβα που όσο κι αν θεωρείται «κοσμοπολίτισσα», διατηρεί ακόμη αναλλοίωτη την αυθεντικότητα και την παράδοση ενός γνήσιου ελληνικού χωριού . Θα παραμείνουμε για βόλτα στα γραφικά καλντερίμια της και γεύμα (προαιρετικά). Στην επιστροφή μας η επόμενη στάση στην Λιβαδειά, ένα κρυμμένο κόσμημα φωλιασμένο ανάμεσα στον Παρνασσό και τον Ελικώνα. Το λεωφορείο θα μας αφήσει στον πλακόστρωτο πεζόδρομο  με τις καφετέριες για να πιούμε τον απογευματινό μας.  Επιστροφή  νωρίς το βραδάκι στην Αθήνα.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
 • Διόδια
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά/ποτά

Ι.ΜΟΝΗ ΕΛΩΝΗΣ-ΚΟΣΜΑΣ-ΑΣΤΡΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Το πως κρέμεται ένα μοναστήρι από το βράχο και ατενίζει τα δάση με τις καστανιές, είναι ένα μικρό θαύμα! Νερά και βρύσες και στον κάμπο η θάλασσα με την ομορφιά του φυσικού τοπίου και τα γραφικά σπιτάκια να φτάνουν μέχρι την άκρη της όμορφης παραλίας...

ΤΙΜΗ: 18 €

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αναχώρηση στις 08.00,  με πρώτο σταθμό μας το μοναστήρι της Παναγιάς της Έλωνας.   Ψηλά στον  απόκρημνο κοκκινόβραχο του Πάρνωνα, σε ύψος 650 μέτρων, βρίσκεται γατζωμένη η κάτασπρη Μονή της Παναγίας και μοιάζει κυριολεκτικά να αιωρείται επάνω από το φαράγγι του Δάφνωνα . Η μονή είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου κτίστηκε τον 16ο αιώνα και η θαυματουργή εικόνα της είναι έργο του Ευαγγελιστή Λουκά. Το ορεινό χωριό Κοσμάς, όπου μέσα και γύρω του υπάρχει ένας μαγευτικός καστανεώνας, είναι ο επόμενος σταθμός μας. Παραδοσιακό  χωριό, με πετρόκτιστα σπίτια, με επτά αιωνόβια πλατάνια και βρύσες με λιοντάρια στην πλακόστρωτη πλατεία που αναβλύζουν  νερό αδιάκοπα για αιώνες. Παραμονή για φαγητό και βόλτα. Στο παράλιο Άστρος με τα γραφικά δρομάκια και την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, θα πιούμε τον απογευματινό μας καφέ μας για να επιστρέψουμε αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
 • Διόδια
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά/ποτά

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΛΕΒΗ-ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Έλατα, κέδροι και η Παναγιά η Μαλεβή η θαυματουργή, ψηλά κτισμένη, πιο κάτω ο Άγιος Πέτρος το κεφαλοχώρι μέσα στην επιβλητική φύση και για το τέλος της ημέρας το αγαπημένο Ναύπλιο!

ΤΙΜΗ: 19 €

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αναχώρηση στις 07.30 για τον Πάρνωνα και  το ιστορικό μοναστήρι της Παναγίας  Μαλεβή. Ένα μοναστήρι κτισμένο στα βράχια, «κρυμμένο» στα έλατα και περικυκλωμένο από το δάσος των μαλεβίσιων κέδρων και την επιβλητική φύση. Στάση για προσκύνημα και αναχώρηση για τον Άγιο Πέτρο το  όμορφο  κεφαλοχώρι στην καρδιά της Κυνουρίας. Πνιγμένος στις καταπράσινες πλαγιές του Πάρνωνα, μοιάζει σα ζωγραφιά, ριζωμένος ανάμεσα σε καστανιές, έλατα, πλατάνια, με ανηφοριές και κατηφοριές, πλακόστρωτα μονοπάτια, όμορφα καλντερίμια, παραδοσιακά πέτρινα σπίτια με κεραμιδένιες σκεπές, γάργαρες πηγές με δροσερό νερό. Παραμονή για φαγητό και βόλτα. Τον απογευματινό μας καφέ θα τον πιούμε στο αγαπημένο Ναύπλιο. Επιστροφή νωρίς το βραδάκι στη Αθήνα.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
 • Διόδια
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά/ποτά

ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ-ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ-ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Άγρια φύση και μοναστήρια με βαριά ιστορία, όχι μόνο πόλη πρωτοστάτης στην ιστορία και πόλη μαρτυρίου, αλλά και πόλη για όλες τις εποχές του χρόνου με σπάνιο φυσικό κάλλος!

ΤΙΜΗ: 20 €

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

Αναχώρηση από την Αθήνα στις 07.30  για το Μέγα Σπήλαιο στην περιοχή των Καλαβρύτων. Σε έναν άγριο και απότομο βράχο ύψους 120μ που στην κορυφή του υπάρχει ένας παμπάλαιος πύργος είναι φωλιασμένο το   μοναστήρι σύμβολο του 1821. Η πρόσοψη του σπηλαίου κλείνεται από κελιά ενώ στο μουσείο της Μονής φυλάσσονται τα κειμήλια της Ελληνικής επανάστασης. Από τον εξώστη η θέα είναι μοναδική. Χρόνος για προσκύνημα . 

Συνεχίζουμε για τα ιστορικά Καλάβρυτα,  που αποτελούν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου, λόγω της προνομιακής τους θέσης και του σπάνιου φυσικού κάλλους. Ένας τόπος με αξιοθέατα ιστορικά, αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, και με μια όμορφη φύση να τα  αγκαλιάζει. Επίσκεψη στη Αγία Λαύρα, στο τόπο θυσίας και στο μουσείο ολοκαυτώματος (καθώς πλησιάζουμε στην μαύρη επέτειο στις 13/12) . Χρόνος για φαγητό για βόλτα και ψώνια τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Επιστροφή το βραδάκι στην Αθήνα.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πούλμαν του γραφείου μας
 • Διόδια
 • Αρχηγός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά/ποτά

Η πληρότητα θέσεων φτάνει στο 65%.
Τηρούμε και αποδεχόμαστε όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ για ασφαλείς μετακινήσεις.

ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ

ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ!