ΗΜΕΡΗΣΙΕΣ  ΕΚΔΡΟΜΕΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ-ΓΚΟΥΡΑ-ΛΙΜΝΗ ΔΟΞΑ-Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΕΝΕΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μια εκδρομή όχι μόνο οικολογικής αλλά και αισθητικής αξίας στο οροπέδιο του Φενεού. Η "ελβετική Κορινθία" ξεδιπλώνεται μπροστά μας σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια, πανέμορφες εικόνες και τοπία καταπράσινα εκεί όπου η μυθολογία συναντά τη φύση και η φύση τον δημιουργό της...

ΤΙΜΗ : 17 € , ΠΑΙΔΙΑ: 12 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση 08.00 από επιλεγμένα σημεία επιβίβασης με κατεύθυνση προς το Κιάτο Κορινθίας. Η πρώτη στάση της διαδρομής μας είναι το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (ατομικά έξοδα) στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να γνωρίσουμε τα εκθέματα του μουσείου που σχετίζονται με την χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας αλλά και του παραδοσιακού τρόπου του ζωής. Στο μπαλκόνι του μουσείου με τα κιάλια θα παρατηρήσουμε και θα θαυμάσουμε τον προστατευόμενο από το πρόγραμμα Natura 2000 υδροβιότοπο της μυθικής λίμνης που είναι γεμάτη από κάθε είδους πτηνά και ψάρια. Θα πιούμε καφέ στη μεγαλόπρεπη Γκούρα που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά και διαθέτει μια πανέμορφη πετρόκτιστη πλατεία.με παραδοσιακά καφενεδάκια. Συνεχίζουμε για την τεχνητή Λίμνη Δόξα που βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 900μ και είναι κρυμμένη από τα γύρω βουνά . Είναι ένας παραμυθένιος τόπος με δέντρα, κυρίως έλατα, πεύκα και αγριοβελανιδιές, ενώ περιτριγυρίζεται από βουνοκορφές. Στο κέντρο της λίμνης υπάρχει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου, μια χωμάτινη λωρίδα δρόμου μας οδηγεί για να το επισκεφθούμε, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα έναν σύντομο περίπατο στη μαγευτική φύση.

Επόμενη στάση το μοναστήρι του Άι Γιώργη πιο ψηλά στο βουνό .Το τριώροφο μοναστήρι με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και τη μεγάλη ιστορία, λειτούργησε ως Αρχηγείο της Φιλικής Εταιρείας και κρυφό σχολειό το 1821 και πρόσφερε υλικά και πνευματικά στην περιοχή και σε ολόκληρη τη χώρα. Θα μας γλυκάνει η ζεστή φιλοξενία των μοναχών συνάμα με το γλυκό τριαντάφυλλο που προσφέρουν, ενώ από τους εξώστες των επισκεπτών, θα μαγευτούμε από τη θέα της λίμνης και των βουνών που την περικλείουν. Θα γευματίσουμε(προαιρετικά) στη Στυμφαλία κάτω από τα πλατάνια και τις λεύκες . Τον απογευματινό καφέ θα πιούμε στην στάση που θα κάνουμε στα Ίσθμια! Επιστροφή αργά το απόγευμα στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες εικόνες!

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Διόδια
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά-ποτά
Ό,τι θεωρείται ως προαιρετικό 

ΤΗΝΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Μονοήμερη εκδρομή -Προσκύνημα στο νησί της Παναγίας, στο νησί του Αιόλου, στο νησί της πίστης, στο χειροποίητο νησί, στο νησί των θαυμάτων την Τήνο! 

ΤΙΜΗ : 65 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από επιλεγμένα σημεία επιβίβασης και κατευθυνόμαστε μέσω Αττικής Οδού προς το λιμάνι της Ραφήνας. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Τήνο. Πλέουμε κατά μήκος της Άνδρου και του μεγαλύτερου μέρους της Τήνου, θαυμάζοντας την άγρια ομορφιά του κυκλαδίτικου τοπίου. Άφιξη στο νησί περίπου στις 11.30 εκεί θα μας περιμένει τοπικό λεωφορείο, το οποίο   θα μας μεταφέρει στην Ιερά Μονή της Ευαγγελίστριας για προσκύνημα (προαιρετικό). Στον ισόγειο χώρο της Εκκλησίας , στον ναό της Ευρέσεως, θα βρούμε αγιασμό και θα δούμε το Μαυσωλείο της Έλλης όπου  φιλοξενεί το μνημείο των πεσόντων ναυτών του καταδρομικού « Έλλη» που τορπιλίστηκε και βυθίστηκε αύτανδρη τον Δεκαπενταύγουστο του 1940 από τους Ιταλούς. Ενδιαφέρον έχει και αξίζει να επισκεφτούμε την έκθεση εικόνων, το Κειμηλιοφυλάκιο, την Πινακοθήκη το μουσείο Τηνίων καλλιτεχνών και το μουσείο γλυπτών του Αντ. Σώχου που βρίσκονται εντός της Μονής με δωρεάν είσοδο.. Μετά το προσκύνημα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για ψώνια, φαγητό, καφέ και βόλτα. Σας προτρέπουμε να ανακαλύψτε τις δροσερές, μικρές, εσωτερικές πλατείες της Χώρας!

Το νωρίς το απόγευμα η αναχώρηση και απόπλους για την Ραφήνα . Επιστροφή στη βάση μας γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εικόνες.


ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορές με λεωφορείο
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια από/προς Ραφήνα οικονομικής θέσης
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά-ποτά
Ότι θεωρείται ως προαιρετικό

Ι. ΜΟΝΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ -ΔΑΥΛΕΙΑ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ-ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

Τοπία στην αγκαλιά του Παρνασσού, φυσικό τοπίο που κόβει την ανάσα! Οι απότομες χαράδρες, οι βραχώδεις εκτάσεις αλλά και τα ψηλά έλατα είναι οι πρωταγωνιστές, με χωριά σε προνομιακή θέση και ηρεμία! Μια ιδανική απόδραση από την πόλη!

ΤΙΜΗ: 15 €

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αναχώρηση στις 08:30 από προκαθορισμένα σημεία για τους πρόποδες του Παρνασσού και την περιοχή της Δαύλειας. Εκεί θα προσκυνήσουμε την ιστορική Ι. Μονή Ιερουσαλήμ του 11ου αιώνα μ.Χ.. Ένα  αξιόλογο ιστορικό και θρησκευτικό κέντρο, που είναι αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου και δεσπόζει σε μια ελατόφυτη πλαγιά σε 900 μέτρα υψόμετρο.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το όμορφο χωριό της Δαύλειας, που είναι χτισμένη αμφιθεατρικά κάτω από την ψηλότερη κορυφή του Παρνασσού ενώ το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην γραφική Αμφίκλεια, το αντίπαλον δέος της κοσμικής Αράχωβας, με πανέμορφα καλντερίμια, απείρου κάλλους βρύσες και όμορφες πλατείες. όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και βόλτα . Στη Λιβαδειά, από το κέντρο της πόλης όπου θα μας αφήσει το λεωφορείο, θα περπατήσουμε μερικές εκατοντάδες μέτρα. μέχρι να βρεθούμε στις πηγές της Κρύας και θα πιούμε τον απογευματινό μας καφέ υπό τον ήχο των γάργαρων νερών του ποταμού Έρκυνα που διατρέχει την πόλη, πριν πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής αργά το απόγευμα.  

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
 • Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν του γραφείου μας
 • Συνοδός του γραφείου μας
 • Διόδια
 • ΦΠΑ
ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ
Είσοδοι σε μουσεία
Φαγητά-ποτά
Ότι θεωρείται ως προαιρετικό

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΤΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΗΛΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ   31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020  &  1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020